Online:
Ruud
Ruud
Productspecialist
Tel. 0226-355305
Lennard
Lennard
Productspecialist
Tel. 0226-355305
Ruud Lennard
0Producten vergelijkentogglereset
Wandschouw afzuigkap Wandschouw afzuigkap Schuine afzuigkap Schuine afzuigkap Inbouwunit afzuigkap Inbouwunit afzuigkap Plafondunit Plafondunit Eilandschouw afzuigkap Eilandschouw afzuigkap Geintegreerde afzuigkap Geintegreerde afzuigkap Vlakscherm afzuigkap Vlakscherm afzuigkap Onderbouw afzuigkap Onderbouw afzuigkap Downdraft Downdraft Kookveldafzuiging Kookveldafzuiging Hoekschouw afzuigkap Hoekschouw afzuigkap Kookplaat met afzuiging Kookplaat met afzuiging Achterwanden Achterwanden

Populaire merken

Afzuigkappen

Afzuigkappen


Een afzuigkap zorgt ervoor dat kookluchten worden afgevoerd. In sommige keukens valt een afzuigkap erg op met bijvoorbeeld een wandschouwkap terwijl in andere keukens de afzuigkap juist is weggewerkt zoals met een downdraft. Meer informatie >

Informatie

Afzuigkappen

Een eilandschouwkap is bedoeld voor keukens met kookeilanden. In andere keukens is de afzuigkap weggewerkt in het plafond, een keukenkast of het werkblad met een inbouwunit, downdraft, onderbouwkap, vlakschermkap of een geïntegreerde afzuigkap.

Geluidsniveau van een afzuigkap

Iedere afzuigkap produceert geluid wanneer deze in werking is. De mate waarin geluid wordt geproduceerd hangt samen met verschillende factoren. Het vermogen van de motor heeft invloed op het geluidsniveau. Meestal geldt dat de hoogte van het maximale motorvermogen samenhangt met het geluidsniveau. De meest logische factor is de afzuigsnelheid. Hoe meer er afgezogen wordt, hoe meer geluid de afzuigkap zal maken. Wanneer de afzuigkap de lucht naar buiten afvoert maakt deze minder geluid dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van recirculatie.

Afvoer of recirculatie

Het afvoeren van kooklucht kan op verschillende manieren. Zo kan er een afvoerkanaal naar buiten worden geïnstalleerd. Afvoeren naar buiten heeft als voordeel dat de afzuigkap op maximaal vermogen kan werken. Het nadeel is dat er ook warme lucht uit de woning mee naar buiten gaat. Als alternatief is er recirculatie waarbij de gefilterde kooklucht terug wordt geblazen in de woning waardoor er geen warme lucht verloren gaat. Bij recirculatie gaat de afvoercapaciteit van de afzuigkap omlaag en het geluidsniveau omhoog.

Afzuigkap met externe motor

In sommige situaties kan het handig zijn om een afzuigkap aan te sluiten op een externe motor. Wanneer een woning voorzien is van een centraal afzuigsysteem bijvoorbeeld. De prestatie van een afzuigkap zonder motor is volledig afhankelijk van het afzuigsysteem waar deze op wordt aangesloten.

Reviews - Afzuigkappen

Er is nog geen review geplaats.
Plaats nu als eerste een review, klik hier!
0226-355305
Maandag-Zaterdag: 08:00 - 22:00 uur
Zondag: 12:00 - 22:00 uur
Inbouw.nl maakt gebruik van cookies om u een betere beleving aan te bieden op deze site. Meer informatie
OK