Online:
Lennard
Lennard
Productspecialist
Tel. 0226-355305
Ruud
Ruud
Productspecialist
Tel. 0226-355305
Lennard Ruud
0Producten vergelijkentogglereset
Gaskookplaat Gaskookplaat Gas op glas kookplaat Gas op glas kookplaat Keramische kookplaat Keramische kookplaat Inductie kookplaat Inductie kookplaat Domino element Domino element Kookplaat met afzuiging Kookplaat met afzuiging Vrijstaande Kookplaten Vrijstaande Kookplaten

Populaire merken

Kookplaten

Kookplaten


Binnen een keuken vormt de kookplaat het warme middelpunt waar dagelijks alle gerechten op bereid worden. Bij de aanschaf van een kookplaat is het raadzaam om vooraf in te schatten op hoeveel pitten u gaat koken. Meer informatie >

Informatie

Inbouw Kookplaten

Als er geregeld grote gezelschappen langskomen of opgroeiende kinderen in het gezin dan is een extra kookpit geen overbodige luxe.
 

Ondergrond kookplaat

Kookplaten zijn verkrijgbaar met twee verschillende ondergronden. Roestrvrijstaal (RVS) geeft een mooie robuuste uitstraling aan de keuken. Kookplaten met een glasplaat blinken uit in schoonmaakgemak.
 

Soorten kookplaten

Bij kookplaten wordt vaak het onderscheid gemaakt tussen gaskookplaten en elektrische kookplaten. Gas kookplaten worden geroemd om de regelbaarheid van de warmte onder de pannen. Elektrische kookplaten hebben als voordeel dat de warmtebron efficiënter wordt ingezet waardoor er minder energie verloren gaat.
 

Gas kookplaten

Naast gaskookplaten met roestvrijstaal zijn er ook gas-op-glas kookplaten. Een gaskookplaat op glas is gemakkelijker schoon te houden. Voor liefhebbers van wokken zijn er kookplaten met een wokbrander waarmee op zeer hoog vermogen gekookt kan worden. Gaskookplaten zijn voorzien van fysieke knoppen waarmee de hitte geregeld kan worden in tegenstelling tot de meerderheid van de elektrische kookplaten waar met tiptoetsen wordt gewerkt.
 

Elektrische kookplaten

Bij de elektrische kookplaten zijn keramische kookplaaten en inductiekookplaten te onderscheiden door de techniek die wordt toegepast om hitte op te wekken. Bij een inductiekookplaat ontstaat er razendsnel warmte door de magnetische werking tussen de pan en de kookplaat. Zodra de pan van de kookzone wordt genomen wordt de verhitting direct onderbroken en wordt snel weer koud. Een keramische kookplaat wordt realtief langzaam verhit door een gloeispiraal en blijft daarna lang heet.
 

Elektrische kookplaat aansluiten

Voor de meeste elektrische kookplaten moeten één of meerdere aparte elekticiteitsgroepen worden aangelegd. Wanneer een kookplaat op twee groepen of meer moet worden aangesloten is er een perilex stekker nodig. Per elektriciteitsgroep mag maximaal 3,65 kW aan vermogen gevraagd worden. Bij kookplaten staat meestal duidelijk aangegeven wat de aansluitwaarde is. Dit is het maximale vermogen dat de kookplaat vraagt aangegeven in kW.
 

Inbouwmaten kookplaat

De inbouwmaten van een kookplaten geven aan hoe groot de uitsnede in het werkblad van de keuken moet zijn om de kookplaat te kunnen installeren. Verschillende fabrikanten hebben kookplaten met 5 pitten op de markt gebracht die een inbouwmaat hebben van een kookplaat met 4 pitten. Een mooie uitkomst om de kookplek uit te breiden zonder aanpassingen aan het werkblad.

Reviews (1) - Kookplaten

Algemene beoordeling:  10  10
Cijfer:  10  10
* schaal (1 t/m 10)
 • profiel
  10
  6 jaar geleden | Door: Boris
  Senhor

  Prima Service afspraken worden goed nagekomen met deze aankopen toch zo'n dikke 400 euro bespaard Inbouw.nl is een aanrader.

  10
  • Algemene beoordeling: 10
Inbouw.nl maakt gebruik van cookies om u een betere beleving aan te bieden op deze site. Meer informatie
OK