Combimagnetron

Standaard magnetrons zijn geschikt om op te warmen en te ontdooien. Deze hebben grotendeels plaats gemaakt voor de combimagnetron. Waarom zou je immers een oven en een magnetron nemen als een 2-in-1 ook mogelijk is? Je haalt een grilloven, heteluchtoven en magnetron in huis en het past allemaal in één handig apparaat. Het bespaart je ruimte in de keuken en het is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van twee afzonderlijke apparaten. Afhankelijk van het model dat je koopt, kan de combimagnetron beschikken over een stoom- crisp-, magnetron-, en grillfunctie. Daarnaast bieden vele modellen onder- en bovenwarmte.

Gebruik van een combimagnetron

Combimagnetrons worden met iedere nieuwe ontwikkeling makkelijker in gebruik. Zo moesten de vroegere combimagnetrons handmatig ingesteld worden. Nu kun je profiteren van alle automatische programma’s die je ter beschikking worden gesteld. Geef aan welk gerecht je wilt bereiden en de combimagnetron doet de rest. Daarnaast zijn de menuweergaves overzichtelijker en is de besturing versimpeld.

Wat is het verschil tussen combi-oven en combimagnetron?

In principe is een combimagnetron en een combi-oven hetzelfde type apparaat: een combinatie van een magnetron en een oven. Ze hebben over het algemeen vergelijkbare functie, maar bij de combimagnetron ligt de nadruk op de magnetronfunctie, terwijl de combi-oven juist meer oven eigenschappen heeft.

Bakken

Houdt je van bakken? Dan is de combi-oven een betere keus. Deze combi’s beschikken namelijk niet enkel over een heteluchtfunctie, maar ook over de onmisbare verwarmingselementen aan de boven- en onderkant. Is bakken niet echt jouw roeping en bereid je alleen zo nu en dan een afbakbroodje of diepvriespizza in je combimagnetron, dan is een combimagnetron waarschijnlijk een betere keus. Hoewel ovenschotels en taarten goed te bereiden zijn, zal het lastiger zijn om een lekker knapperige korst te krijgen of een stevige bodem met een combimagnetron. Er zijn daarentegen wel combimagnetrons met een crispfunctie.

Meerdere gerechten tegelijk bereiden?

Ben jij een keukenprins of –prinses en schotel jij graag de meest lekkere driegangenmenu’s voor aan je vrienden en familie? Dan is een combi-oven de ideale match voor jou. Veel combi ovens hebben de mogelijkheid om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden, dankzij de drie (of in sommige gevallen zelfs vijf!) inschuifhoogtes. De combi-oven is daarnaast groter dan zijn tegenhanger met een inhoud van 50 tot 70 liter. Combimagnetrons beschikken gemiddeld over een inhoud van 45 liter en maken gebruik van een draaiplateau. Deze is nodig voor het gelijkmatig garen van je gerecht. Combimagnetrons bieden je meestal één of twee inschuifhoogtes.

Een combimagnetron kopen? Houd hier rekening mee

Bij het uitzoeken van een geschikte combimagnetron zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Kijk bijvoorbeeld aan welke kant het deurtje opengaat. Is de draairichting gunstig voor jouw keuken? In sommige gevallen is het mogelijk de draairichting te veranderen. Maak je graag een gerecht in een grote ovenschaal? Kies dan voor een combi magnetron waarbij je de draaifunctie kunt uitschakelen. Zo kun je toch die lekkere ovenschotel maken. Overweeg ook de volgende functies: een kinderslot, een ophangsysteem en inbouw of vrijstaand.

Advies nodig?

Voor persoonlijk advies of vragen bel met 0226-355305 of stuur een e-mail naar onze klantenservice.

© 2023 Inbouw.nl