Een half geïntegreerde of een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser?
Het verschil tussen een half geïntegreerde vaatwasser en een volledig geïntegreerde vaatwasser is niet groot, maar kan wel beeldbepalend voor jouw keuken zijn. Bij een half geïntegreerde vaatwasser zitten de knoppen om de machine te bedienen aan de voorzijde van de klep. De knoppen en de tijdsklok zijn dus zichtbaar wanneer de vaatwasser gesloten en in gebruik is.
Bij volledig geïntegreerde vaatwassers is het bedieningspaneel te vinden aan de bovenkant van de vaatwasser. De knoppen aan de bovenzijde van de klep zijn alleen zichtbaar wanneer de klep openstaat. Is de vaatwasser gesloten of in gebruik, zie je dus een keukenpaneel en is niet te zien dat er een vaatwasser in het kastje zit. Om toch te kunnen zien of de vaatwasser klaar is of niet, projecteren veel modellen het gekozen programma en de resterende tijd met licht op de grond.
Omdat een volledig geïntegreerde vaatwasser in het geheel is ingebouwd, is dit het meest geruisloze type vaatwasser.
Hoe bepaal ik de juiste maat?
De juiste maat inbouw vaatwasser bepaal je in 3 eenvoudige stappen. Het enige wat je nodig hebt is een centimeterband en pen en papier om de maten te noteren. We meten de hoogte tussen onderkant aanrechtblad en keukenvloer, de hoogte van het frontpaneel en de breedte van de nis waarin jouw vaatwasser moet komen.
Om te beginnen meet je de hoogte tussen de onderkant van jouw aanrechtblad en de vloer van de keuken. Kom je hier uit op een hoogte tussen de 82 en de 90 centimeter, dan kun je kiezen voor een standaardhoogtemodel inbouw vaatwasser. Kom je uit op een hoogte tussen de 86 en de 93 centimeter, kun je kijken naar een MaxiLine vaatwasser, ook wel een hoge vaatwasser genoemd.
Stap 2 is het meten van de hoogte van het frontpaneel van jouw keuken. Is de hoogte tussen de 62 en de 72 centimeter, dan kies je voor een standaardhoogtemodel. Kom je uit op een hoogte tussen de 70 en 77,5 centimeter, bekijk dan het assortiment MaxiLine vaatwassers.
De derde en laatste stap om te bepalen wat de juiste maat inbouw vaatwasser voor jouw keuken is, is het opmeten van de breedte van de nis. Vaatwassers komen in 2 standaardmaten. Smallere modellen van 45 centimeter en standaard vaatwassers van 60 centimeter. Heb jij een maatkeuken met een nisbreedte van 80 centimeter? Neem dan even telefonisch contact met ons op zodat wij je kunnen informeren over de specifieke modellen vaatwasser die in jouw situatie geschikt zijn.
Hoeveel couverts heb ik nodig?
Hoe groot moet jouw inbouw vaatwasser eigenlijk zijn? Bij vaatwassers spreken we van het aantal couverts dat in de machine past. Een couvert is eetgerei (bestek, borden, kopjes) voor 1 persoon. In een standaardmaat vaatwasser kun je ongeveer 10 tot 14 couverts kwijt.
Als je dagelijks maar weinig vaat hebt, dan kun je kijken naar een kleiner model vaatwasser voor minder couverts. Ben je juist een echte kookliefhebber en is jouw dagelijkse vaat een stuk uitgebreider, dan kies je voor een groter model waar een stuk meer vaat in kan. De meeste vaatwassers hebben een verstelbaar boven- en onderrek. Messen, vorken en lepels kun je kwijt in een bestekbak of een besteklade. Een besteklade neemt minder ruimte in dan een bestekbak. Bekijk goed welke mogelijkheden het beste passen bij jouw wensen.
Past de inbouw vaatwasser in mijn IKEA keuken?
Heb je een bestaande IKEA keuken of ben je van plan een keuken van IKEA te laten plaatsen en ben je benieuwd of onze vaatwassers ook in jouw IKEA keuken passen? Wij bieden meerdere modellen vaatwasser die geïntegreerd kunnen worden in elke IKEA METOD keuken. Bij de specificaties onder het kopje ‘Geschikt voor IKEA METOD keuken’ vind je per vaatwasser of hij wel of niet geschikt is om ingebouwd te worden in jouw keuken.
Waar let je op bij het kopen van een inbouw vaatwasser?
Je hebt besloten om een vaatwasser te kopen. Misschien ben je helemaal klaar met het met de hand afwassen van de vieze vaat en wordt dit je eerste vaatwasser. Misschien vertoont je oude vaatwasser kuren en is hij aan vervanging toe. Wat de reden ook is om een nieuwe vaatwasser aan te schaffen: er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aankoop.
Let uiteraard goed op het formaat van de vaatwasser: is het groot genoeg om jouw vaat in een keer schoon te krijgen? Wat is de indeling, passen er grote pannen in, hoeveel borden kan ik kwijt? Is er een besteklade of een bestekkorf? Kan ik de manden makkelijk verstellen wanneer ik een keer veel grote pannen wil afwassen?
Kijk ook naar andere specificaties van de vaatwasser. Hoe zuinig is het apparaat? Hoeveel stroom verbruikt de vaatwasser en hoeveel water kost een wasbeurt? Welke programma’s kan de vaatwasser draaien en zit er een eco-stand op? Bepaal voor jezelf wat voor jou de belangrijkste criteria zijn en bepaal aan de hand daarvan welke vaatwasser het beste aan jouw behoeften voldoet.
Een inbouw vaatwasser kopen
Een goede vaatwasser neemt je veel werk uit handen. Geen stapels vieze vaat op het aanrecht en de schone vaat kan blinkend de kastjes in. Gebruik de filters op de website om jouw ideale vaatwasser te vinden. Kom je er nog niet helemaal uit? Bel of mail ons en we helpen je graag verder in je zoektocht naar jouw perfecte keukenhulp!
Klantenservice
Producten
Inbouw.nl
Advies nodig?
Voor persoonlijk advies of vragen bel met 0226-355305 of stuur een e-mail naar onze klantenservice.